Pratik Bilgiler ve Faydalı Bilgiler Sitesi | www.GevezeAdam.com

Portakal Yağı Faydaları? Portakal Yağı Nasıl Kullanılır?

324

Portakal Yağı Faydaları? Portakal Yağı Nasıl Kullanılır?

Bitki dünyası içerisinde yükselen bir yıldız olarak gösterilen Portakal Yağı, son zamanlarda cilt üzerine gösterdiği etkiler sayesinde popülerliği yükselmiş, birçok alanda kozmetik ürünlerinden daha kıymetli hale gelmiştir.

  • Cildi sıkılaştırdığı gibi kan dolaşımını hızlandıran bu yağ, kişilerin sağlıklı bir yaşam ve görünüş salgılamaları için birçok vitamin ve minerali bünyesinde barındırmaktadır.

  • Cildi tazelediği gibi akne ve sivilce oluşumlarını ortadan kaldıran Portal yağı, sakinleştirici bir etki de meydana getirebilmektedir.
  • Bitkisel yağların bir bölümünde olduğu gibi Portakal Yağı içerisinde de yara ve yanıklara iyi gelen maddeler bulunduğunu hatırlatmak istiyoruz.
  • Doğrudan bir kullanımı olmadığını, ancak bazı yağlar ile karıştırılarak cilt üzerine masaj yolu ile uygulanabildiğini belirtmek istiyoruz.
  • Daha önce bu yağ türü üzerine hazırladığımız yazı içerisinde daha çok faydalarından bahsetmiş, kullanımı ile ilgili detaylara fazla değinememiştik.
  • Diğer yağlara göre uygulama aşamasında çok dikkatli olunması gerektiğini, güneş ile temasa bulunmadan sürülmesi gerektiğini hatırlatmak istiyoruz. Güneş ışınlarını doğrudan üzerine çeken bu yağ, yanık oluşumuna da neden olmaktadır.

Örnek bir masaj karışımı belirtecek olursak; Buğday yağından 20 ml., badem yağından 50 ml bir kap içerisinde karıştırılır. İçeriğine 10 ml kadar kişilerin isteklerine göre biberiye ve kekik yağları da eklenir. Sonrasında 15 ml kadar Portakal Yağı karışıma eklenerek masaj kıvamına getirilir. Bu yöntem ile yukarıda saydığımız faydalar kısa sürede elde edilebilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.